Translate

вівторок, 10 грудня 2019 р.

   9 грудня в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбувся інформаційно-просвітницький захід "Права людини: знати, розуміти, захищати" до Всеукраїнського тижня права.
    З вітальним словом виступила провідний бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Юлія Олександрівна Чирка. Вона поінформувала присутніх про Всеукраїнський тиждень права, який започатковано відповідно до Указу Президента України від 8 грудня 2008 року № 1149 "Про Всеукраїнський тиждень права" та проводиться щороку в тиждень, на який припадає 10 грудня – Міжнародний день прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
    Проведення Всеукраїнського тижня права має сприяти підвищенню рівня правової культури населення, а також знання конституційних прав та обов'язків, можливості їх реалізації і захисту.
    Руслана Миколаївна Дяченко, провідний спеціаліст-юрисконсульт сектору правової роботи Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області розпочала свій виступ зі слів Джона Стюарта Мілля: "Якщо ми називаємо щось правом людини, ми маємо на увазі, що вона обґрунтовано претендує на свій захист з боку суспільства у своїй можливості володіти цим правом, силою закону, або через освіту і формування суспільної думки". Розповіла про основні цінності прав людини, особисті права та свободи людини і громадянина згідно з чинним законодавством України та Загальної декларації прав людини.
   Директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Анатолійович Бобруйко процитував статтю 59 Конституції України: "Кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав". Ознайомив присутніх з обов'язками людини і громадянина, розкрив способи поновлення порушених прав людини. Звернув увагу на порядок отримання БВПД, а також назвав суб'єктів, які мають право на отримання БВПД відповідно до Закону України "Про безоплатну правову допомогу".
  По завершенню заходу всі охочі отримали флаєри системи безоплатної правової допомоги.
  За правовою допомогою можна звернутися до Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка за адресою: м. Чернігів, просп. Миру, 41, тел: (0462) 676-197.



 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар