Translate

четвер, 26 листопада 2020 р.

Перехід з одного виду пенсії на інший

    2015 року у віці 55 років мені було призначено пенсію за вислугу років як викладачу професійно-технічного училища. Після призначення пенсії продовжував працювати на іншій посаді. Чи маю право перейти на пенсію за віком? Який показник середньої зарплати буде враховано під час переведення на пенсію за віком: на дату переведення чи на дату призначення пенсії за вислугу років?  

    Згідно зі статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон 1058) 2020 року особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років та за наявності страхового стажу не менше як 27 років.

    Відповідно до пункту 3 статті 45 Закону 1058 переведення з одного виду пенсії на інший здійснюється з дня подання заяви на підставі документів про страховий стаж, заробітну плату (дохід) та інших документів, що перебувають на час переведення з одного виду пенсії на інший у пенсійній справі, а також додаткових документів, одержаних органами Пенсійного фонду.
    При переведенні з одного виду пенсії на інший застосовується показник середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) попереднього виду пенсії.
    Отже, при переведенні з пенсії за вислугу років на пенсію за віком буде застосовано показник середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення Вам пенсії за вислугу років, збільшений на коефіцієнти підвищення показника (1,17 і 1,11).

 Джерело:  Перехід з одного виду пенсії на інший // Пенсійний кур'єр. - 2020. - № 40. - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар