Translate

вівторок, 22 листопада 2016 р.

Нова правова книга - 2016

    Буткевич, Ольга Володимирівна.  Історія міжнародного права [Текст] : підруч. для вищ. навч. закл. / О. В. Буткевич. - Вид. 2-ге, стер. - Київ : Ліра-К, 2016. - 411 с. - Бібліогр. в кінці розд., бібліогр. в підрядк. прим.
   Це видання є першим в Україні підручником з історії міжнародного права для вищих навчальних закладів. У підручнику проаналізовано історію міжнародного права як галузь його теорії, показано різні підходи до його історичної періодизації, розкрито механізм і закономірності виникнення та становлення цього права. Показано особливості становлення і розвитку норм, інститутів та принципів міжнародного права, формування та особливості його системи в докласичний і класичний періоди, регіональні особливості історичного розвитку цього права. Розкрито основні тенденції сучасного міжнародного права.
   Для студентів, аспірантів та викладачів юридичних вузів і факультетів, зокрема спеціальностей «Міжнародне право», «Міжнародні відносини».

   Тагієв, Садіг Рзаєвич. Інститут негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальному процесі України: теорія і практика [Текст] : монографія / Тагієв С. Р. - Чернігів : Десна Поліграф, 2015. - 511 с. - Бібліогр.: с. 462-494, бібліогр. в підрядк. прим.
   У монографії досліджено теоретичні та практичні проблеми проведення негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальному процесі України. Досліджена роль цих дій у правозастосовчій діяльності, зокрема, наявність специфічних правових та соціальних відносин, що виникають між її суб'єктами та іншими учасниками, залученими до процесу цієї діяльності, з метою убезпечення людини й суспільства шляхом проведення відповідних процесуальних дій. Досліджено правові засади та порядок використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальному судочинстві. Обґрунтовується доцільність проведення негласної слідчої (розшукової) дії в період АТО і військового стану в районах їх проведення і буферних зонах навколо тільки слідчим за згодою прокурора.
   Розроблено та обгрунтовано концепцію проведення негласних слідчих (розшукових) дій та сформульовано низку пропозицій щодо удосконалення чинного законодавства з розв'язання проблем їх проведення у кримінальному процесі.
   Для слідчих суддів, прокурорів, слідчих, детективів, оперативних працівників правоохоронних органів, адвокатів та науковців, викладачів, курсантів (студентів) і слухачів юридичних навчальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар