Translate

понеділок, 13 листопада 2017 р.

Порядок виплати пенсій пенсіонерам, які працюють

    Гр. І. було призначено пенсію відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» у липні 2012 року в розмірі 4321,18 грн. Після призначення пенсії пенсіонер продовжував працювати на науковій посаді. Відповідно до порядку виплати пенсій, який діяв до 1 жовтня 2017 року, виплату пенсії гр. І. здійснювали в розмірі 85% розміру пенсії, призначеної відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» - 3 032,14 грн (розмір пенсії, визначений за загальними правилами, становив 3 567,23 грн.). З 1 жовтня поточного року пенсію гр. І. виплачують у розмірі, призначеному відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», - 4 321,18 гривня.

    Є категорія осіб, на яку зазначений вище порядок виплати пенсій не поширюється, тобто пенсію їм виплачують за тим Законом, за яким пенсію призначено, незалежно від дати її призначення та посади, яку обіймає особа. До цієї категорії належать особи з інвалідністю І та II груп, особи з інвалідністю внаслідок війни III групи та учасники бойових дій, особи, на яких поширюється дія пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гаранти їх соціального захисту».

Джерело:  Порядок виплати пенсій пенсіонерам, які працюють // Вісник Пенсійного фонду України. - 2017. - № 10. -  С. 11. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар