Translate

вівторок, 10 квітня 2018 р.

Про додаткову соціальну відпустку

    У якому порядку надається додаткова соціальна відпустка жінці-військовослужбовцю як матері двох дітей віком до 15 років? Чи надається така відпустка в особливий період?
Н. Шевчук, м. Одеса


    Відповідь. За пунктом 17, 18 і 19 ст. 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» в особливий період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану або до моменту ухвалення рішення про демобілізацію щорічні основні відпустки надаються військовослужбовцям за умови одночасної відсутності не більш як 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.
    В особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейних обставин та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів.
    Надання військовослужбовцям у періоди, передбачені п. 17 і 18 цієї статті, інших видів відпусток крім відпусток військовослужбовцям-жінкам у зв'язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а в разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, — тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення нею шестирічного віку, а також відпусток у зв'язку з хворобою або для лікування після тяжкого поранення за висновком (постановою) військово-лікарської комісії, припиняється.

Джерело: Про додаткову соціальну відпустку // Праця і зарплата. - 2018. - № 13. -  С. 18.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар