Translate

неділю, 8 вересня 2019 р.

Окремі питання соціального захисту військовослужбовців строкової військової служби

Про відпустки
    На які відпустки має право військовослужбовець стро­кової військової служби?

    Відповідь. Військовослужбовці строкової військової служби мають право на такі види відпусток:
    основна відпустка;
  обов'язкова щорічна відпустка — для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
    відпустка за сімейних обставин; додаткова відпустка як вид заохо­чення;
    відпустка для лікування у зв’язку із хворобою.    Відпустка надається за весь період проходження військової служби тривалістю 10 календар­них днів без урахування часу, по­трібного для проїзду до місця проведення відпустки і назад, але не раніше ніж через три міся­ці проходження строкової війсь­кової служби.
    Військовослужбовцям, що нале­жать до категорії 2 або 3 осіб, які по­страждали внаслідок Чорнобиль­ської катастрофи, відпустка надається після проходження ними не менш як трьох місяців строкової вій­ськової служби, але не пізніше ніж за два місяці до закінчення встанов­леного строку такої служби, такої тривалості:
    для осіб, яким установлено строк служби до 12 місяців, — 30 діб;
    для осіб, яким установлено строк служби до 18 місяців, — 30 діб за перший рік служби та 15 діб за дру­гий рік служби.
    За високі показники у бойовій під­готовці, зразкову військову дисцип­ліну, пильність та відмінну службу, вмілу експлуатацію озброєння, бойо­вої техніки як заохочення для військовослужбовців надається додатко­ва відпустка (один раз за весь період цієї служби тривалістю до п’яти діб без урахування часу, потрібного для проїзду до місця проведення від­пустки і назад).
    У зв’язку з хворобою надається відпустка для лікування на підставі висновку госпітальної (гарнізонної) військово-лікарської комісії, а також військово-лікарської комісії при вій­ськовому комісаріаті або лікарської комісії цивільного закладу охорони здоров’я, якщо таким комісіям нада­но права госпітальної військово-лі­карської комісії.
 
Джерело: Окремі питання соціального захисту військовослужбовців строкової військової служби // Праця і зарплата. - 2019. - № 24. - С. 10
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар