Translate

понеділок, 11 листопада 2019 р.

Про надбавку за науковий ступінь

    Жінка працює в установі освіти та має ступінь кандидата наук. Чи має вона право на збільшення зарплати?

    Відповідь. Наказом Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» установлено, зокрема, надбавку за науковий ступінь.
    Підпунктом «г» пп. З п. 4 цього наказу передбачено надбавку за науковий ступінь: доктора наук — у граничному розмірі 25% посадового окладу (ставки заробітної плати); кандидата наук, доктора філософії — у граничному розмірі 15% посадового окладу (ставки заробітної плати).
    Ця доплата встановлюється працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним науковим ступенем. За наявності у працівників двох наукових ступенів доплата встановлюється за одним (вищим) науковим ступенем.
    Відповідність ученого звання та наукового ступеня профілю діяльності працівника на обійманій посаді визначає керівник навчальних закладів, установ освіти та наукових установ.
    Документи, що засвідчують наявність наукового ступеня та вченого звання, мають відповідати нормам і вимогам, передбаченим законодавством.
    Відповідно до п. 12 Інструкції про оплату праці та розміри ставок заробітної плати професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 02.04.93 р. № 90, підвищення окладів професорсько-викладацького складу за обійманими посадами проводиться, зокрема, в разі присудження наукового ступеня кандидата наук — з дня винесення рішення спеціалізованою вченою радою після ухвалення рішення Вищою атестаційною комісією (ВАК) України про видачу диплома кандидата наук; присудження наукового ступеня доктора наук — з дня винесення рішення спеціалізованою вченою радою після затвердження ВАК України.

Джерело: Про надбавку за науковий ступінь // Праця та зарплата. - 2019. - № 12. - С. 7.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар