Translate

суботу, 14 березня 2020 р.

Як належним чином оформити заяву про звільнення за власним бажанням?

    Я хочу звільнитися й написав заяву про звільнення за власним бажанням, однак роботодавець відмовляється її приймати. Підкажіть, що робити?

    Потрібно написати й належним чином оформити заяву про звільнення за власним бажанням і надіслати її рекомендованим листом з описом вкладення на юридичну адресу підприємства. Заява про звільнення вважається поданою з моменту отримання роботодавцем конверта, у якому вона була вкладенням. З моменту вручення відраховуємо 14 календарних днів і з точки зору законодавства виконуємо всі покладені на нас обов'язки, пов'язані з попередженням роботодавця про своє волевиявлення, а з наступного дня вважаємося звільненими.
    Існує і такий варіант: подати на реєстрацію вхідної кореспонденції заяву про звільнення особі, уповноваженій здійснювати такі дії від імені роботодавця. Обидва варіанти мають обов'язкову умову: заяву про звільнення потрібно написати у двох ідентичних примірниках.
    У разі подання заяви про звільнення безпосередньо секретарю, він має у Вашій присутності звірити обидва примірники документа, зареєструвати в журналі вхідної кореспонденції та на примірнику, що належить Вам, поставити відмітку про отримання (зазвичай це штамп, у якому зазначено найменування роботодавця і заздалегідь заготовлено порожні графи для реєстраційного номера і дати згідно з журналом вхідної кореспонденції), а також поставити підпис і ПІБ.

Джерело: Як належним чином оформити заяву про звільнення за власним бажанням? // Пенсійний кур'єр. - 2020. - № 11. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар