Translate

понеділок, 13 липня 2020 р.

Щодо оплати щорічної відпустки

    1. Якої тривалості можна надавати частину що­річної відпустки інструктору-методисту ДЮСШ і в якому розмірі може надаватися йому матеріальна допомога на оздоровлення?
2. Як нараховувати суми за час відпустки тренеру-викладачу, інструктору-методисту спортивної школи?
Т. Руда, Житомирська обл.

 
    Відповідь. 1. Згідно зі статтею 12 Закону України «Про відпустки» щорічна відпустка на прохання працівника мо­же бути поділена на частини будь-якої тривалості за умо­ви. що основна безперервна її частина становитиме не менш як 14 календарних днів.
    Відповідно до наказу Мінсім'ямолодьспорту України від 23.09.2005 р. № 2097 «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організа­цій галузі фізичної культури і спорту», зареєстрованого в Мін'юсті України 20.10.2005 р. за № 1236/11516 (зі зміна­ми, далі — наказ № 2097), керівники бюджетних організа­цій мають право надавати працівникам матеріальну допо­могу. в тому числі на оздоровлення, в сумі не більш як один посадовий оклад (ставка заробітної плати) на рік. Конкрет­ний розмір матеріальної допомоги на оздоровлення, який може виплачуватися працівникам, наказом не передбаче­но. Це дає право керівникові в разі обмеження бюджетних коштів установлювати конкретний розмір матеріальної до­помоги в межах наявних коштів на оплату праці.
    Згідно з п. 1 додатка 7 до наказу № 2097 інструкто­ру-методисту протягом його робочого часу на основній роботі дозволяється вести навчально-тренувальну робо­ту у своїй школі з навантаженням не більш як 12 год на тиждень без обіймання штатної посади. Така робота не є сумісництвом і не вимагає укладання трудового договору (п. 8 Переліку робіт, які не є сумісництвом, до Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженого нака­зом Мінпраці, Мін'юсту, Мінфіну України від 28.06.93 р. N° 43, далі — Положення).
   Під час розрахунку середнього заробітку для оплати періоду відпустки інструктору-методисту. який працює в ДЮСІ1І позаштатним тренером-викладачем, ураховуєть­ся заробітна плата за основним місцем роботи та оплата праці за додаткову тренерсько-викладацьку роботу згід­но з п. 10 Положення.
   Якщо інструкnор-методист обіймає штатну посаду тренера-викладача і працює у вільний від основної роботи час, то така робота вважається сумісництвом на умовах трудового договору і під час розрахунку середнього за­робітку за основною роботою не враховується (п. 1 і 5 на­казу № 43). Для нарахування сум за час відпустки інст­руктору-методисту слід керуватися Порядком обчислен­ня середньої заробітної плати, затвердженим постано­вою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100.

Джерело:  Щодо оплати щорічної відпустки // Праця та зарплата. - 2020. - № 9. - С. 16.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар