Translate

понеділок, 13 липня 2020 р.

Про кошти на проведення спортивних змагань

    3а рахунок яких коштів проводить змагання спор­тивний клуб?
А. Домбровська, Чернігівська обл.

 
    Відповідь. Зважаючи на те, що спортивний клуб, який розвиває ігрові види спорту, є громадською організацією і здійснює витрати на свою діяльність за рахунок позабю­джетних коштів. порядок й участь у змаганнях різного рів­ня має бути передбачено статутом клубу як юридичної особи, а також умовами колективного договору, що є нормативно-правовим актом для роботи клубу.
   Граничні норми добових витрат для працівників підпри­ємств, установ і організацій усіх форм власності, які не утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетів, за­тверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23.04.99 р. № 663 «Про норми відшкодування витрат на відрядження в межах України та за кордон».
   Водночас слід зазначити, що Положенням про порядок проведення спортивних заходів і матеріального забезпе­чення учасників і суддів, затвердженим наказом Комітету з фізичної культури і спорту СРСР від 02.11.82 р. № 1170, яке є чинним, установлено, що всі витрати із судпінгутя ігрових видів спорту здійснюються за рахунок заявочних внесків, які перераховує організація, що направляє команду на зма­гання. Під час проведення спортивних змагань з ігрових ви­дів спорту з роз'їздами всі витрати з матеріального забез­печення учасників (проїзд, виплата добових, харчування, проживання тощо) також здійснюють безпосередньо орга­нізації, які направляють команди на ці змагання.

Джерело:  Про кошти на проведення спортивних змагань // Праця та зарплата. - 2020. - № 9. - С. 16.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар