Translate

четвер, 9 липня 2020 р.

Виплата щомісячної грошової допомоги в розмірі окладу за військовим (спеціальним) званням


    Майор внутрішньої служби проходила службу в Державній кримінальній службі й у квітні 2019 р. була звільнена зі служби за скороченням штатів. Ця особа була працевлаштована до філії держустанови «Центр пробації». Чи має їй виплачуватися щомісяч­на грошова допомога в розмірі окладу за військовим (спеціальним) званням?
Т. Тихонова, м. Житомир

 
   Відповідь. За пунктом 11 постанови Кабінету Міністрів України від 17.07.92 р. № 393 «Про порядок обчислення ви­слуги років, призначення та виплати пенсій і грошової до­помоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічма­нам, військовослужбовцям надстрокової служби та війсь­кової служби за контрактом, особам начальницького і ря­дового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, співробітникам Служби судової охорони та членам їхніх сі­мей» (зі змінами, далі — постанова № 393) особам, звіль­неним зі служби за віком, станом здоров'я чи у зв'язку зі скороченням штатів або проведенням організаційних захо­дів без права на пенсію, протягом одного року після звіль­нення зі служби виплачується щомісячна грошова допомо­га в розмірі окладу за військовим (спеціальним) званням.
    Щомісячна грошова допомога виплачується тим осо­бам, що під час служби мали право на одержання окладу за військовим (спеціальним) званням.
    Річний строк для виплати щомісячної грошової допо­моги особам, зазначеним абзацом першим цього пункту, обчислюється з дня звільнення їх зі служби. Допомога ви­плачується з дня, наступного за датою, до якої особі на­раховано грошове забезпечення під час звільнення.
Щомісячна грошова допомога виплачується Держав­ною кримінально-виконавчою службою через уповнова­жені ними органи.
   Виплата допомоги припиняється особам, які в період одержання щомісячної грошової допомоги були:
   знову прийняті (призвані) на службу або поновлені на службі (посаді), — з місяця, що настає за місяцем прийнят­тя (призову) на службу або поновлення на службі (посаді);
   зареєстровані в установленому порядку в Державній служ­бі зайнятості — з місяця, що настає за місяцем реєстрації;
   набули права на пенсію, зокрема від органів соціально­го захисту населення, — з місяця, що настає за місяцем призначення пенсії. Якщо виплату пенсії припинено від­повідно до законодавства протягом одного року після звільнення, виплата допомоги поновлюється з місяця, що настає за місяцем припинення виплати пенсії.
   Про прийняття (призов) на службу або поновлення на службі (посаді), реєстрацію в Державній службі зайнято­сті, призначення пенсії особа, якій виплачувалася щомі­сячна грошова допомога, зобов'язана у тижневий строк повідомити органу, який її виплачував.
   Тобто пунктом 11 постанови № 393 визначено вичерп­ний перелік підстав для припинення виплати щомісячної грошової допомоги в розмірі окладу за військовим (спе­ціальним) званням. В інших випадках щомісячна грошова допомога виплачується на загальних підставах.

Джерело:  Виплата щомісячної грошової допомоги в розмірі окладу за військовим (спеціальним) званням // Праця та зарплата. - 2020. - № 9. - С. 13.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар