Translate

середа, 5 серпня 2020 р.

Про врахування стажу для виплати надбавки за вислугу років

    Чи зараховувати до експертного стажу лікаря, судово-медичного експерта-токсиколога, період навчання (п'ять місяців), якщо він продовжує працювати на 0,25 ставки за внутрішнім сумісництвом на посаді судового експерта під час отримання вторинної спеціалізації?
М. Ілляшенко, Миколаївська обл.


   Відповідь. За статтею 18 Закону України «Про судову експертизу» заробітна плата працівників державних спеціалізованих установ (невійськовослужбовців і тих, які не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, складається з посадового окладу, надбавок, доплат до нього, премій та інших виплат, розмір і порядок установлення яких визначаються Кабінетом Міністрів України.  Питання матеріального забезпечення (умов оплати праці) працівників державних спеціалізованих установ урегульовано постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.2011 р. № 314 «Про умови оплати праці працівників державних спеціалізованих установ судових експертиз» (зі змінами, далі — постанова № 314).
   Згідно з пп. 5 п. 4 постанови № 314 керівникам державних спеціалізованих установ надано право в межах затвердженого фонду оплати праці встановлювати щомісячну надбавку за вислугу років працівникам, які мають кваліфікацію судового експерта, у відсотках до посадового окладу з урахуванням надбавки за кваліфікаційний клас судового експерта і залежно від стажу роботи в таких розмірах: понад три роки — 10%, понад п'ять років — 15, понад 10 років — 20, понад 15 років — 25, понад 20 років — З0, понад 25 років — 40%.
   Порядок обчислення стажу роботи для встановлення щомісячної надбавки за вислугу років працівникам державних спеціалізованих установ судових експертиз затверджено постановою № 314 (далі — Порядок).
   До стажу роботи, що дає право на встановлення щомісячної надбавки за вислугу років працівникам державних спеціалізованих установ судових експертиз, зараховується в тому числі час підвищення кваліфікації з відривом від роботи, якщо працівник до і після направлення на підвищення кваліфікації працював на посадах, зазначених п. 1 Порядку.
  Документами для визначення стажу роботи працівника є трудова книжка та інші документи, які відповідно до законодавства підтверджують стаж роботи.

Джерело:  Про врахування стажу для виплати надбавки за вислугу років // Праця та зарплата. - 2020. - № 16. - С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар