Translate

середа, 5 серпня 2020 р.

Про врахування стажу для виплати надбавки за вислугу років

    Чи зараховується стаж роботи на посаді заступника директора обласного центру соціальних служб для молоді для встановлення надбавки за вислугу років директорові Державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю»?
Ю. Глушко, Донецька обл.


   Відповідь. Порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення затверджено наказом Міністерства соціальної політики України від 15.06.2011 р. № 239 (зі змінами, далі — Порядок). Відповідно до п. З Порядку надбавка за вислугу років виплачується керівникам установ соціального захисту населення.  До стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, зараховується час роботи на відповідних посадах у державних та комунальних закладах соціального захисту населення України. СРСР та союзних республік СРСР (п. 4 Порядку).
  Відповідно до п. 1 Загального положення про центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 р. № 573 (зі змінами), центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді — це спеціальний заклад, що проводить соціальну роботу із сім'ями, дітьми та молодцю, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.
   Соціальний захист — це сукупність державних заходів і видатків бюджету, пов'язаних з наданням фінансової допомоги окремим верствам населення, які через незалежні від них причини не мають достатніх для самозабезпечення доходів. У широкому значенні соціальний захист становить зміст соціальної функції держави і є системою економічних, юридичних, організаційних заходів щодо забезпечення основних соціальних прав людини і громадянина в державі.
   Отже, час роботи в центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді на посадах, зазначених п. З Порядку, зараховується до стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, передбаченої Порядком.

Джерело:  Про врахування стажу для виплати надбавки за вислугу років // Праця та зарплата. - 2020. - № 16. - С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар