Translate

понеділок, 3 серпня 2020 р.

Щодо оплати праці працівників закладу дошкільної освіти

   У дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) міської ради функціонує група компенсуючого типу (санаторна) для дітей з латентною туберкульозною інфекцією та вилікуваних від туберкульозу (дітей з малими і згасаючими формами туберкульозу). У групі перебувають діти групи ризику.
   Чи мають право на підвищення посадових окладів такі працівники: завідувач господарства, каштелян, кухарі та підсобний робітник харчоблоку, робітник з комплексного обслуговування приміщень та споруд, машиністи з прання та ремонту спецодягу, слюсар-електрик з ремонту електроустановок, комірник, двірник, сторож?
С. Галушка, м. Львів

   Відповідь. Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти (зі змінами), затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, зареєстрованим у Мін'юсті України 27.05.93 р. за № 56 (далі — Інструкція) (пп. «в» п. 28), передбачено підвищення посадових окладів педагогічним працівникам та помічникам вихователів закладів дошкільної освіти (груп) для дітей, які потребують тривалого лікування або особливих умов виховання, — на 20%.

   Перелік спеціальних (з особливим режимом) закладів (класів, груп), робота в яких дає право на підвищення посадових окладів на 15—25%, викладено у додатку 5 Інструкції.
   Відповідно до п. 31 Інструкції підвищення посадових окладів на 15—25% проводиться працівникам із числа адміністративно-господарського (завідувач господарства), обслуговуючого (каштелян, кухар, підсобний робітник, робітник з комплексного обслуговування приміщень та споруд та інші), а також навчально-допоміжного персоналу (крім помічників вихователів) закладів освіти, у тому числі дошкільних,
На листи наших дописувачів відповідають фахівці Міністерства освіти і науки України
які за характером роботи безпосередньо спілкуються з вихованцями спеціальних закладів відповідно до переліку, передбаченого в додатку 5.
   Керівник закладу освіти наказом визначає перелік осіб, які безпосередньо спілкуються з такою категорією дітей.
   У закладах дошкільної освіти загального типу, які мають групи спеціального призначення (з особливим режимом), оплата праці педагогічних працівників та помічників вихователів за підвищеними посадовими окладами здійснюється тільки за години роботи в цих групах. Про встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації

Джерело:   Щодо оплати праці працівників закладу дошкільної освіти // Праця та зарплата. - 2020. - № 16. - С. 7.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар