Translate

понеділок, 3 серпня 2020 р.

Про встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації

    Працюю у навчально-виховному комплексі на посаді вчителя початкових класів із тижневим навантаженням 12 год і на посаді вихователя групи з короткотривалим перебуванням на 0,5 ставки. У 2019 р. успішно пройшла сертифікацію і у грудні отримала сертифікат. Доплату в розмірі 20% мені нараховують із січня 2020 р. тільки за 12 год.
  Чи маю право на доплату 20% ще за 0,5 ставки вихователя (тобто на все тарифіковане навантаження)?
   Якщо дія сертифіката поширюється і на вихователя, то якою постановою має керуватися бухгалтерія нашого районного відділу освіти, щоб нараховувати доплату і за 12 год, і за 0,5 ставки вихователя?
Г. Михайлик, Львівська обл. 
  
   Відповідь. Частиною 5 ст. 61 Закону України «Про освіту» за успішне проходження сертифікації передбачено встановлення щомісячної доплати в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката.

   Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 р. № 1190 «Про затвердження положення про сертифікацію педагогічних працівників» у 2019 р. мала право пройти сертифікацію одна тисяча вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти.
   педагогічним працівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлюється щомісячна доплата в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження, що виконується працівником на цій посаді;
  доплата за успішне проходження сертифікації здійснюється протягом строку дії сертифіката;
 для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти, які успішно пройшли сертифікацію у 2019 р., строк дії сертифіката становить три роки — з 1 січня 2020 до 31 грудня 2022 р.;
  у разі переходу вчителя початкових класів, який успішно пройшов сертифікацію, з одного закладу освіти до іншого на посаду вчителя початкових класів або вчителя іншої спеціальності за ним зберігається право на встановлення доплати за успішне проходження сертифікації до кінця строку дії сертифіката.
  Виплата щомісячної доплати за успішне проходження сертифікації здійснюється за рахунок та в межах освітньої субвенції, передбаченої місцевим бюджетам Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік, а також коштів місцевих бюджетів.
   Тобто доплата педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації встановлюється тільки вчителям.
   Водночас зазначаємо, що роз'яснення щодо встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації направлено до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій листом Міносвіти України від 26.02.2020 р. № 1/9-120.
 
Джерело:  Про встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації // Праця та зарплата. - 2020. - № 16. - С. 7.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар