Translate

пʼятницю, 23 жовтня 2020 р.

Щодо зарахування до стажу роботи

    Чи зараховуються до стажу, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років у системі національної гідрометеорологічної служби відповідно до постанови Кабміну від 30.08.99 р. № 1607, такі періоди:
   час кадрової військової служби осіб офіцерського складу, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, у тому числі навчання курсантів вищих військових навчальних закладів;
    служби (роботи) в Гідрометеорологічному центрі Збройних Сил України, гідрометеорологічних (метеорологічних) службах (підрозділах) видів Збройних Сил України та оперативних командувань;
   служби (роботи) в гідрометеорологічній службі Збройних Сил колишнього СРСР;
   роботи і служби на підприємствах, в установах та організаціях МНС і ДСНС України?
Д. Горбач, м. Київ 

   Відповідь. Постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.99 р. № 1607 «Про додаткові умови оплати праці працівників підприємств, установ і організацій національної гідрометеорологічної служби» затверджено Положення про порядок виплати надбавки за вислугу років у системі національної гідрометеорологічної служби (далі — Положення).

   Відповідно до п. 2 Положення надбавка за вислугу років виплачується щомісяця керівним працівникам, спеціалістам, службовцям і робітникам підприємств, установ та організацій системи національної гідрометеорологічної служби.
   Згідно з п. З до стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, зараховується час роботи на підприємствах, в установах та організаціях національної гідрометеорологічної служби України, відповідних служб колишніх УРСР, інших союзних республік і СРСР.
  Пунктом 4 Положення передбачено, що до стажу роботи на підприємствах, в установах й організаціях національної гідрометеорологічної служби України і відповідних служб колишніх УРСР, інших союзних республік і СРСР зараховується також, зокрема, тільки час проходження військової служби, якщо працівник, призваний на службу, протягом трьох місяців після звільнення з військової служби, не враховуючи часу проїзду на постійне місце проживання, був прийнятий на роботу в гідрометеорологічну службу.
   Інших підстав для виплати надбавки за вислугу років працівникам гідрометеорологічної служби законодавством не передбачено.
   Час військової служби на умовах, передбачених п. 4 Положення, не залежить від виду військової служби (кадрова, за контрактом тощо), час проходження невійськової служби для зарахування до стажу роботи не визначено. 

Джерело:    Щодо зарахування до стажу роботи  // Праця та зарплата. - 2020. - № 20. - С. 7.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар