Translate

четвер, 21 січня 2021 р.

Пільги: розмір та правила надання

   Прошу у вас допомоги та роз’яснення. Моя дочка Богдан Ольга Олексіївна з чоловіком і дітьми в 2018 році виїхали до Польщі за місцем роботи чоловіка. У вересні 2019 року там вона народила третю дитину. Дитина — громадянин України, народжена у Польщі. У Посольстві України в Польщі дитині видали свідоцтво про народження. Приїхати в Україну вона поки що не може через пандемію. Вона не може оформити допомогу при народженні дитини, а допомогу можна оформити протягом року. Я звернулася в управління соцзахисту населення Центрального району м. Миколаєва і хотіла за дорученням дочки оформити допомогу. Мені відмовляють (зверталася кілька разів). Підкажіть, будь ласка, чи можу я за дорученням дочки оформити виплату на дитину (допомога при народженні третьої дитини). Дочка і діти проживають в м. Миколаєві.В. В. Гаркуша, с. Баловне, Миколаївська обл.

   Начальниця управління соціальних виплат і компенсацій Центрального району департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради НАТАЛІЯ КУЛЬБАЦЬКА
   Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. №1751 (зі змінами та доповненнями, в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2020 №632), державна допомога сім’ям з дітьми призначається і виплачується громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні, а також особам, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту і мають право на державну допомогу на умовах, передбачених Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми».
   Допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини, опікуну, які постійно проживають разом з дитиною, з метою створення належних умов для її повноцінного утримання та виховання та має цільове спрямування.
   Жінки, які мають зареєстроване місце проживання на території України і народили дитину під час тимчасового перебування за межами України, подають видані компетентними органами країни перебування і легалізовані в установленому порядку документи, що засвідчують народження дитини.
   Відповідно до п. 43 зазначеного Порядку, документи, необхідні для призначення державної допомоги сім’ям з дітьми, подаються особою, яка претендує на призначення допомоги особисто. При цьому лише працівники дипломатичної служби та члени їх сімей, які перебувають у довготерміновому відрядженні, особисто подають письмову заяву та необхідні документи для призначення допомоги при народженні дитини, які надсилаються до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації заявників. Допомога при народженні дитини призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.
   З метою посилення соціального захисту населення на період вжиття заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2020 №264 встановлено, що строк звернення за призначенням державної допомоги сім’ям з дітьми продовжується на період карантину та один місяць після дати його відміни, але звернення за допомогою має бути особисте з належно оформленими документами.

 Режим доступу 

Немає коментарів:

Дописати коментар