Translate

понеділок, 22 травня 2023 р.

Камбін змінив порядок проведення техогляду транспортних засобів


 

                     Уряд прийняв постанову з метою поліпшення процедури обов’язкового технічного контролю. Це рішення було ухвалене Кабінетом Міністрів України на засіданні 19 травня.

                     Постанова Уряду стосується внесення змін до двох постанов Кабінету Міністрів України: від 30 січня 2012 року № 137 і від 31 травня 2012 року № 512.

                    Однією з важливих змін є введення електронної форми протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу. За потреби, буде можливість роздрукувати паперову копію протоколу. Однак, друк протоколу буде здійснюватись лише на бланку встановленого зразка, а вартість такого бланку буде оплачувати суб’єкт господарювання.

                   Також були оновлені вимоги щодо обсягу перевірки технічного стану транспортних засобів, а також введено відеофіксацію процесу обов’язкового технічного контролю.

                   Слід відзначити, що органи державної влади, місцевого самоврядування, а також фізичні та юридичні особи зможуть отримувати відеоматеріали з відповідних звернень від суб’єкта обов’язкового технічного контролю. Вибірковий перегляд відеоматеріалів унеможливить здійснення фіктивних перевірок технічного стану з боку суб’єктів обов’язкового технічного контролю, що суттєво підвищить безпеку дорожнього руху.

                    Крім того, постанова передбачає впровадження вимог Директиви 2014/45/ЄС від 3 квітня 2014 року “Про періодичні тестування на придатність до експлуатації для моторних транспортних засобів та їх причепів”.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу 

Немає коментарів:

Дописати коментар