Translate

четвер, 9 серпня 2018 р.

Про перенесення днів додаткової відпустки за дні давання крові

     Якщо працівник-донор захворів у період перебування в додатковій відпустці, чи переносяться дні такої відпустки на інший період?
М. Ващенко, м. Одеса


    Відповідь. За статтею 14 Закону України «Про донорство крові та її компонентів» (далі — Закон) особа, яка виявила бажання здати кров та (або) її компоненти, зобов'язана не пізніше ніж за три дні до дня медичного обстеження, що проводиться перед даванням крові та (або) її компонентів, повідомити письмовою заявою адміністрацію за місцем роботи чи навчання або командування військової частини, де вона проходить службу, про свій намір пройти таке обстеження і здати кров та (або) її компоненти. У цій заяві така особа має визначити додатковий день відпочинку, передбачений ч. 2 і 3 ст. 9 або ч. З і 4 ст. 11 Закону.
    Після кожного дня давання крові та (або) її компонентів, у тому числі в разі давання їх у вихідні, святкові та неробочі дні, донорові надається додатковий день відпочинку із збереженням за ним середнього заробітку. На бажання працівника цей день може бути приєднано до щорічної відпустки або використано в інший час упродовж року після дня давання крові чи и компонентів (ч. 2 ст. 9 Закону).
    Законом безпосередньо не передбачено перенесення додаткових днів відпочинку, наданих за дні давання крові, в разі їхнього збігу з періодом тимчасової непрацездатності працівника, але сторони трудового договору не позбавлені права перенести їх за погодженням на інший час, у межах строку, наведеного ст. 9 Закону.

Джерело:  Про перенесення днів додаткової відпустки за дні давання крові  // Праця і зарплата. - 2018. - № 29. -  С. 20.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар