Translate

четвер, 26 листопада 2020 р.

Як повернути товар в інтернет-магазин?

   Придбала в інтернет-магазині праску за акційною ціною, однак під час користування першого ж дня виявилося, що вона не прасує, а тільки трохи приглажує. За телефоном мені сказали, що не можуть прийняти товар назад, оскільки пакування я відкривала. Як мені бути?

      Згідно з частиною першою статті 8 Закону України «Про захист прав споживачів» у разі виявлення протягом встановленого гарантійного терміну недоліків споживач у порядку і в строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

1)    пропорційного зменшення ціни;
2)    безоплатного усунення недоліків товару в розумний термін;
3)    відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

   У разі виявлення протягом встановленого гарантійного терміну суттєвих недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця) або фальсифікації товару, підтверджених за потреби висновком експертизи, споживач у по рядку і в терміни, встановлені законодавством, і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору має право за власним вибором вимагати від продавця або виробника:
1)    розірвання договору й повернення сплаченої за товар грошової суми;
2)    заміни товару на такий самий або аналогічний із наявних у продавця (виробника).
   Вимоги споживача розглядаються після пред'явлення ним розрахункового документа, а щодо товарів, на які встановлено гарантійний термін, — технічного паспорта чи іншого документа, що його замінює, із позначкою про дату продажу (частина одинадцята етапі 8 Закону України «Про захист прав споживачів»).
  Отже, Ви маєте право пред'явити одну з вимог, передбачених у частині першій етапі 8 Закону України «Про захист прав споживачів», а в разі її невиконання заявити іншу вимогу, передбачену цією частиною статті 8.


Джерело:  Як повернути товар в інтернет-магазин? // Пенсійний кур'єр. - 2020. - № 44. - С. 4.


Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41 

Немає коментарів:

Дописати коментар