Translate

четвер, 26 листопада 2020 р.

Продаж земельної ділянки

 
  Маю намір продати свою земельну ділянку. Маю державний акт на землю, у якому не зазначено кадастровий номер ділянки. Чи треба звертатися щодо надання їй кадастрового номера? Якщо так, то який порядок?
 

   Для укладання договору купівлі-продажу потрібна наявність кадастрового номера земельної ділянки. Кадастровий номер — індивідуальна, що не повторюється на всій території України, послідовність цифр і знаків, яка надається земельній ділянці під час її державної реєстрації та зберігається за нею протягом усього часу існування. Кадастровий номер надає територіальне управління Держгеокадастру за місцем знаходження ділянки.

   Надання кадастрового номера складається з таких етапів:
1. Розробка технічної документації. Для цього потрібно укласти із землевпорядною організацією договір на виготовлення технічної документації та створення цифрового обмінного ХМL-файлу ділянки. Файл містить інформацію про ділянку та її власника.
2.    Узгодження технічної документації. Технічна документація передається на узгодження в Держгеокадастр.
3.    Надання кадастрового номера. Якщо до обмінного файлу немає зауважень, ділянці надається кадастровий номер. Держгеокадастр ставить відмітку на документації, де зазначає кадастровий номер, дату його визначення, дані особи, що зробила відмітку, і її підпис. Також видає довідку про надання кадастрового номера. Внесення відомостей у Держгеокадастр здійснюється в термін до 14 робочих днів із дня отримання документів.
4.    Реєстрація прав на земельну ділянку. Для того щоб розпоряджатися ділянкою (здавати в оренду, продавати), необхідно зареєструвати права на неї в органах державної реєстрації за місцезнаходженням ділянки.
  Кадастровий номер земельній ділянці призначається під час здійснення державної реєстрації і зберігається за нею протягом усього часу існування, зокрема у разі зміни власника, зміни цільового призначення ділянки. Він може змінитися тільки під час розділу або в разі об'єднання ділянок.

Джерело:  Продаж земельної ділянки // Пенсійний кур'єр. - 2020. - № 44. - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41 

Немає коментарів:

Дописати коментар