Translate

вівторок, 4 серпня 2015 р.

Три нагальні питання обговорили на сьогоднішній селекторній нараді

Порядок виділення земельних ділянок учасникам АТО, перебіг формування об'єднаних громад та особливості діяльності Державної служби з питань безпеки харчових продуктів розглянули сьогодні, 3 серпня, під час селекторної наради. Обговоренням керував заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Роман Абрамовський.

Від Чернігівщини до селектору долучилися голова обласної ради Микола Звєрєв, заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, керівник Офісу реформ Ярослав Жиденко та керівники структурних підрозділів ОДА.

Як повідомили урядовці, основна проблема у питанні виділення землі учасникам антитерористичної операції — це відсутність вільних ділянок та неузгодженість містобудівної документації. Заступник Міністра наголосив на якомога швидшій інвентаризації земель у регіонах та, за можливості, бронюванні необхідної кількості ділянок.

Основну перепону на шляху проведення реформи децентралізації озвучив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України - керівник апарату В'ячеслав Негода.

За його словами, що чимало сільських рад уже готові до об'єднання. Однак, цей процес гальмує відсутність відповідних рішень облдержадміністрацій та обласних рад. Урядовець звернувся до керівників виконавчих органів та органів місцевого самоврядування з проханням консолідувати зусилля, аби до місцевих виборів сформувати 10% від запланованої кількості громад.

Голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів Сергій Глущенко коротко охарактеризував повноваження зазначеної структури. Зокрема, акцентував, що служба сконцентрує обов'язки нині існуючих семи інспектуючи органів. З метою уникнення дублювання завдань, згодом буде проведено значне скорочення.

У регіонах представників Служби обиратимуть шляхом відкритого конкурсу та з урахуванням пропозицій громадськості.


За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Немає коментарів:

Дописати коментар