Translate

четвер, 22 вересня 2016 р.

Як платити за комуналку, якщо в будинку ніхто не живе?

   «Яким чином нараховується плата за комунальні послуги, якщо в квартирі ніхто не прописаний і відсутні прилади обліку споживання (крім електролічильника)?
Зінаїда Т., м. Тернопіль»

   Якщо квартира є вашою приватною власністю, то, згідно зі ст. 322 Цивільного кодексу України, власник зобов'язаний утримувати майно, яке йому належить. Відповідно, власник житла є споживачем комунальних послуг до того моменту, поки він письмово від них не відмовився.
   Без зусиль можна відмовитися від послуг водопостачання та водовідведення. За вашою заявою водопровідні вводи в квартиру опломбують, і нарахування оплати припиниться. Складніше з теплом і з прибиранням прибудинкової території. Від централізованого теплопостачання, як правило, відмовитися неможливо технічно (це можливо тільки при відмові жителів усього будинку від централізованого теплопостачання).
   Те ж саме з послугами з утримання будинку та прибудинкової території, які надаються незалежно від того, живе хтось у квартирі чи ні. Сміття з двору вивозиться, а двір прибирається. Виходячи з вищесказаного, за опалення та утримання прибудинкової території платити доведеться в будь-якому випадку.


Джерело: Як платити за комуналку, якщо в будинку ніхто не живе? // На пенсії. - 2016. - 6-12 вересня (№ 36). - С. 5.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар