Translate

понеділок, 15 липня 2019 р.

Як задекларувати «Пакунок малюка»?

    Я держслужбовець. Наприкінці минулого року народила дитину й отримала від держави «Пакунок маляти». Заповнюю е-декларацію і не можу розібратись: чи потрібно декларувати цей бебі-бокс і якщо так, то яким пунктом?
Мирослава Гнась, м. Київ


    Відповідно до п. З «Порядку надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка», затвердженого Постановою КМУ від 20.06.2018 №512, така допомога є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім'ям, у яких народилася дитина. Надання допомоги «Пакунок малюка» здійснюють структурні підрозділи з питань соціального захисту населення.
    Органом, уповноваженим надавати роз'яснення, методичну та консультативну допомогу з питань застосування законодавства про запобігання корупції, відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 11 Закону України «Про запобігання корупції», є Національне агентство з питань запобігання корупції. Але наразі НАЗК не надано офіційних роз'яснень щодо відображення в деклараціях допомоги «Пакунок малюка».
    Із системного аналізу зазначених вище положень законодавства, вважаю доцільним порекомендувати автору запитання зазначити інформацію про отримання одноразової безповоротної адресної соціальної допомоги сім'ям, у яких народилась дитина, — «Пакунок малюка» в розділі 11 декларації (доходи, у тому числі подарунки).

Джерело: Як задекларувати «Пакунок малюка»? // Жінка. - 2019. - № 6. -  С. 35. 
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар