Translate

середу, 18 вересня 2019 р.

Установлення посадового окладу головному лікарю

    Лікар-хірург ендокринологічного центру не є керівником структурного підрозділу, але має посадовий оклад з урахуванням підвищення за оперативне втручання вищий за посадовий оклад головного лікаря, який має вищу кваліфікаційну категорію.
    Як правильно встановити посадовий оклад головному лікарю?
Т. Мазур, Одеська обл.


    Відповідь. Умови оплати праці медичних працівників, у тому числі керівників (головних лікарів), визначаються згідно з наказом Мінпраці та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення» (зі змінами, далі — Умови), розробленим на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами).
    Віднесення посад керівних працівників закладів охорони здоров'я до тарифних розрядів проводиться відповідно до п. 2.2.1 Умов та з урахуванням показників віднесення закладів охорони здоров'я і установ соціального захисту населення до груп з оплатою праці керівних працівників, наведених в додатку 2 до Умов.
    Відповідно до п. 1.5 Умов посадові оклади керівників закладів охорони здоров'я, визначені п. 2.1—2.2 з урахуванням підвищення за кваліфікаційну категорію, не можуть бути нижчими від посадових окладів керівників структурних підрозділів — лікарів (провізорів) відповідної або нижчої кваліфікації, визначених зап. 2.1—2.2 з урахуванням підвищення за оперативне втручання. Цей порядок установлення посадових окладів не застосовується для керівників, які не мають кваліфікаційної категорії.

Джерело: Установлення посадового окладу головному лікарю // Праця і зарплата. - 2019. - № 29. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар