Translate

вівторок, 4 серпня 2020 р.

Про визначення тарифного розряду

   Який тарифний розряд потрібно встановити асистенту вчителя-дефектолога з вищою освітою при прийнятті на посаду до районного терцентру у відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, яка раніше не проходила атестації на відповідність цій посаді, а лише курси підвищення кваліфікації?
М. Недогибченко, Чернігівська обл.

   Відповідь. Умови оплати праці працівників територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) затверджено наказом Мінпраці та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення».
   За пунктом 1.3 розділу 1 наказу оплата праці керівників, фахівців, технічних службовців і робітників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, що не передбачені цими Умовами (педагогічних працівників, працівників культури, сільського господарства тощо), здійснюється відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей бюджетної сфери.
   Згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, посада «асистент вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням» належить до педагогічних.
    Умови оплати праці педагогічних працівників визначаються за наказом Міносвіти України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» (зі змінами, далі — наказ № 557), розробленим на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами, далі — ЄТС), та Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102.
   Відповідно до додатка 6 наказу № 557 посадовий оклад за посадою «асистент вчителя загальноосвітнього навчального закладу з інклюзивним та інтегрованим навчанням» (у тому числі асистент вчителя-дефектолога) визначається за 10—12 тарифним розрядом ЄТС.
  Щодо атестації педагогічних працівників, то п. 1.2 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930, передбачено, що атестація педагогічних працівників — це система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання їхньої педагогічної діяльності, за якою визначаються відповідність педагогічного працівника обійманій посаді, рівень його кваліфікації, присвоюється кваліфікаційна категорія та педагогічне звання.

Джерело:  Про визначення тарифного розряду // Праця та зарплата. - 2020. - № 16. - С. 8.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41



Немає коментарів:

Дописати коментар