Translate

понеділок, 26 жовтня 2020 р.

Окремі питання щодо забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України

   Який порядок нарахування та виплати військовослужбовцям доплати за науковий ступінь та за вчене звання?

   Відповідь. Військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), які мають науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук) або доктора наук, якщо діяльність за профілем згідно з функціональними обов'язками за посадою відповідає їхньому науковому ступеню, щомісяця виплачується доплата за науковий ступінь із відповідної спеціальності у відсотках посадового окладу в таких розмірах: за науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук) — у розмірі 5%; за науковий ступінь доктора наук — у розмірі 10%. За наявності двох наукових ступенів доплата встановлюється за одним (вищим) науковим ступенем.

   Відповідність наукового ступеня профілю діяльності військовослужбовця за обійманою посадою визначається на підставі військово-облікової спеціальності та функціональних обов'язків за посадою.
   Військовослужбовцям, які мають учене звання доцента (старшого наукового співробітника) або професора та обіймають посади, пов'язані з педагогічною або науковою діяльністю, якщо діяльність за профілем згідно з функціональними обов'язками за посадою відповідає їх ученому званню, щомісяця виплачується доплата за вчене звання у відсотках посадового окладу в таких розмірах:

   за вчене звання доцента (старшого наукового співробітника) — 5%; за вчене звання професора — 10%. За наявності двох або більше вчених звань доплата встановлюється за одним (вищим) званням.
   Відповідність наявного вченого звання профілю діяльності військовослужбовця за обійманою посадою для виплати доплати визначається згідно з військово-обліковою спеціальністю та функціональними обов'язками за посадою.
   Розмір доплати за науковий ступінь та за вчене звання встановлюється наказом керівника (начальника, командира) відповідного військового навчального закладу (наукової установи, організації, військової частини):
   з дня вступу до виконання обов'язків за посадами, за якими встановлено виплату доплат, але не раніше дня видання наказу про призначення — військовослужбовцям, які до дня призначення на посади мають науковий ступінь та (або) вчене звання;
   з дати видачі відповідного диплома (атестата) — військовослужбовцям, які обіймають посади, за якими встановлено виплати доплат, і які одержали науковий ступінь та (або) вчене звання в період виконання обов'язків за цими посадами, утому числі вперше;
   з дня прибуття до докторантури, але не раніше початку навчального року — військовослужбовцям, які мають науковий ступінь та (або) вчене звання і одержували доплати за науковий ступінь та (або) вчене звання до зарахування на навчання.
   Підставами для видання наказу є копії документів, що підтверджують присвоєння (наявність) наукового ступеня чи вченого звання, та рапорт військовослужбовця.
   Військовослужбовцям, які мають науковий ступінь та (або) вчене звання і обіймають посади, за якими не передбачено виплати доплат, та тим, які перебувають у розпорядженні, звільненим від посад і допущеним до тимчасового виконання обов'язків за вакантними посадами, за якими встановлено виплату доплат, ці доплати виплачуються за період тимчасового виконання обов'язків за посадами.
   Виплата військовослужбовцям доплат за науковий ступінь та (або) вчене звання припиняється з дня, наступного за днем звільнення з посади або вступу до тимчасового виконання обов'язків за посадами, за якими виплату доплат не встановлено.

 Джерело:    Окремі питання щодо забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України  // Праця та зарплата. - 2020. - № 20. - С. 8.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар