Translate

середу, 20 лютого 2019 р.

Нова правова книга 2019

342
Г 94
    Гультай, Михайло Мирославович. Конституційна скарга у механізмі доступу до конституційного правосуддя [Текст] : курс лекцій / М. М. Гультай. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 269 с.
 
    Курс лекцій грунтується на Конституції України, законах на інших нормативно-правових актах у галузі конституційного права України з урахуванням останніх законодавчих змін. У них розкривається зміст інституту конституційної скарги, аналізується її значення у механізмі індивідуального доступу до конституційного правосуддя, визначається її правова природа та різні аспекти прояву в контексті законодавчого провадження, з урахуванням найкращого світового досвіду функціонування цього інституту та сучасних умов вітчизняної конституційно-правової практики, а також основних інститутів конституційного права України. Робота призначена для студентів юридичних вузів та факультетів, тих, хто цікавиться проблемами конституційної юстиції, а також громадян України.

342
У 45
    Україна. Верховна Рада. Скликання (8). Сесія (8). Збірник стенографічних бюлетенів пленарних засідань Верховної Ради України [Текст] / Верховна Рада України. - Київ : Парламентське видавництво, 2017 -     .
    Т. 28 : засідання 1-15, 6 лютого - 14 березня 2018 р. / [редкол.: П. О. Бондар та ін.]. - Київ : Парламентське видавництво, 2018. - 734, [1] с.
 
    Збірник укладено із стенографічних бюлетенів (№ 1-15) пленарних засідань Верховної Ради України восьмої сесії восьмого скликання за 6 лютого — 14 березня 2018 р., що відображають хід обговорення, результати голосування проектів законів, постанов й інших актів Верховної Ради України та прийняття рішень.
    Для законодавців, політиків, науковців, представників громадянського суспільства.

343
З-68
    Злочини без покарання: порушення прав людини під час збройного конфлікту на сході України [Текст] : [звіт / О. Одегов, Н. Гриценко ; за заг. ред. В. Щербаченка]. - Київ : Східноукраїнський центр громадських ініціатив, 2018. - 63 с.
 
    Звіт висвітлює результати дослідження ситуації з офіційними розслідуваннями кримінальних правопорушень, скоєних відносно цивільних осіб та українських військових під час збройного конфлікту на сході України. На прикладі окремих справ представлені деякі системні проблеми, що виникають під час розслідувань, та запропоновані можливі шляхи їх вирішення. Викладені у звіті фактичні обставини окремих кримінальних правопорушень дозволяють усім, хто цікавиться окресленою проблематикою, самостійно зробити висновки про ефективність чи неефективність відповідних розслідувань.

343
З-12
    За гратами будинку "уряду ЛНР": аналітичний звіт [Текст] / [Г. Янова ; за заг. ред. В. Щербаченка]. - Київ : Східноукраїнський центр громадських ініціатив, 2018. - 43 с.
 
    Звіт розповідає про одне з багатьох місць незаконного тримання під вартою, створених на території Луганської області під час збройного конфлікту на Донбасі. Описана незаконна в’язниця розміщувалася в колишньому приміщенні Луганської обласної державної адміністрації за адресою: площа Героїв Великої Вітчизняної війни, 3. В основу звіту покладено 19 інтерв’ю з людьми, яких утримували в підвалі будинку «уряду ЛНР» представники самопроголошеної республіки.

343
Н 34
    Науково-практичний коментар Закону України "Про запобігання корупції" [Текст] / [кол. авт.: В. С. Ковальський та ін.]. - Київ : Юрінком Інтер, 2018. - 378 с.
 
    У даній книзі чинний Закон України «Про запобігання корупції» підданий системному юридичному коментуванню. Всім його нормам, заборонам, обмеженням і умовам застосу­вання надано робочого стану, який є зручним для розуміння та застосування. Коментар роз­рахований на широке коло осіб, зацікавлених у протидії корупції.


351
П 68
    Права людини в діяльності української поліції - 2017 [Текст] : аналіт. звіт / [авт. кол.: С. В. Баглай та ін. ; за заг. ред. Є. О. Крапивіна ; Асоц. УМДПЛ]. - Київ : Софія-А, 2018. - 197 с.
 
    Видання присвячене огляду стану дотримання прав людини в діяльності української поліції протягом року, а також містить загальний виклад системних проблем в її діяльності та впливу реформи на їх подолання.
   Головний акцент цьогорічного видання зроблено на аналізі дотримання поліцією прав та свобод людини, пов'язаних із тими блоками роботи поліції, які наразі перебувають в фокусі уваги громадськості та зазнають реформування - кримінальному, громадської безпеки, інформаційному.
   Аналіз ґрунтується на різних джерелах інформації - офіційній статистиці органів державної влади, результатах соціологічних досліджень, наукових публікаціях, індивідуальних зверненнях громадян та повідомлень в засобах масової інформації. Щорічне видання започатковано Управлінням моніторингу дотримання прав людини (УМДПЛ) в системі МВС в 2008 році.

352
К 89
    Кузьменко, Наталія Олегівна. Рішення органів місцевого самоврядування в механізмі правового регулювання земельних відносин [Текст] : монографія / Н. О. Кузьменко. - Київ : Правова єдність, 2018. - 263 с.

    Монографія присвячена комплексному дослідженню ролі рішень органів місцевого самоврядування в механізмі правового регулювання земельних відносин.
    У роботі розкрито питання щодо визначення правової природи рішень органів місцевого самоврядування, які приймаються у сфері земельних відносин, шляхом дослідження їх поняття, видів та місця у механізмі правового регулювання земельних відносин.
    Охарактеризовано найпоширеніші види рішень органів місцевого самоврядування нормативного та індивідуально-правового характеру, які приймаються у галузі земельних відносин.
    За результатами дослідження положень чинного законодавства України та законодавства зарубіжних країн, конкретних рішень органів місцевого самоврядування у сфері регулювання земельних відносин, вітчизняної та зарубіжної правової доктрини, а також судової практики України, пов’язаної з вирішенням спорів щодо оскарження зазначених рішень, наведено окремі пропозиції щодо вдосконалення законодавства України, зокрема в частині регулювання органами місцевого самоврядування земельних відносин на місцевому рівні та визначення правових наслідків незаконних правових актів.
    Висновки і рекомендації автора можуть бути використані у нормотворчій і правозастосовній діяльності, при проведенні наукових досліджень питань правового регулювання органами місцевого самоврядування земельних відносин, у процесі вивчення загальної теорії права, земельного, цивільного права.
    Робота розрахована на науковців, юристів-практиків, працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, аспірантів, студентів юридичних та інших навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться проблемами земельного права України.



Немає коментарів:

Дописати коментар