Translate

середу, 27 березня 2019 р.

Щодо виплати грошової компенсації за невикористану додаткову відпустку

    Чи виплачується під час звільнення держслужбовця грошова компенсація за невикористану додаткову відпустку за стаж державної служби? Хто обчислює стаж державної служби?
Н. Марченко, Львівська обл.


    Відповідь. Порядок надання державним службовцям додаткових оплачуваних відпусток затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 р. № 270 (далі — Порядок).
    Пунктом 3 Порядку передбачено, що додаткова відпустка конкретної тривалості надається державним службовцям після досягнення відповідного стажу державної служби.
   Тобто виникнення в державних службовців права на додаткову оплачувану відпустку (грошову компенсацію під час звільнення) та її тривалість залежать не від відпрацьованого в році часу, а лише від наявності відповідного стажу державної служби.
   Під час звільнення державного службовця йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні додаткової відпустки (п. 9 Порядку).
   Тому, якщо приведена дата відповідного стажу державної служби передує дню звільнення, працівникові має бути виплачено під час звільнення грошову компенсацію за всі дні додаткової відпустки повної тривалості.
    Відповідно до завдань та обов'язків, передбачених кваліфікаційною характеристикою базових посад «начальник відділу кадрів» та «інспектор з кадрів», які містяться в розділі 1 «Професії керівників, професіоналів, фахівців та технічних службовців» Випуску 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29.12.2004 р. № 336, начальник відділу кадрів та інспектор з кадрів на підприємстві ведуть облік наданих працівникам відпусток, контроль за складанням і додержанням графіків чергових відпусток. Тому обов'язок обчислення стажу державної служби та розрахунку приведеної дати державної служби покладається саме на кадрову службу підприємства, установи, організації.


Джерело: Щодо виплати грошової компенсації за невикористану додаткову відпустку // Праця і зарплата. - 2019. - № 10 . -  С. 13.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар