Translate

середу, 18 грудня 2019 р.

Особливості роботи за сумісництвом

   Я фармацевт. Чи зарахують мені до спеціального стажу роботу за цією спеціальністю, якщо вона виконується за сумісництвом?

    До спеціального стажу зараховується тільки робота за спеціальністю на основному місці. До того ж зайнятість на цих роботах протягом повного робочого дня не вимагається, тож особа, яка працює, наприклад, на 0,5 ставки провізором в аптеці, також має право на пенсію за вислугу років. До того ж до спеціального стажу зараховується кожен місяць такої роботи як повний, навіть якщо страховий І стаж за цей місяць був неповним (у разі якщо заробіток за цей місяць є меншим за мінімальний та за нормами чинного в той час законодавства закладом не було здійснено доплату до повного мінімального страхового внеску).
   Проте зверніть увагу, що пенсії за вислугу років призначають і виплачують у разі звільнення з роботи, що дає право на цей вид пенсії. У разі зарахування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, що дає право на цей вид пенсії, виплата пенсії припиняється і поновлюється з дня, що настає після дня звільнення з роботи.

Джерело: Особливості роботи за сумісництвом // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 49. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

1 коментар: