Translate

пʼятниця, 24 липня 2020 р.

Грошове забезпечення військовослужбовців та окремі питання соціального захисту

    Під час  проходження військової   служби    у   Збройних Силах України військовослужбовець отримав   поранення,   що    призвело до   часткової   втрати    працездатності    та    встановлення    інвалідності. Чи може бути за бажанням продовжено військову службу до закінчення   строку  контракту,    на яки посадах та чи вплине зазначене на розмір грошового забезпечення?
 
  Відповідь. Згідно із Законом України «Про військовий обов'язокі військову службу» дляпотреб Збройних Сил Українита інших військових формувань (крім Державноїприкордонної служби України, Служби безпеки Українита Служби зовнішньої розвідки України) військовослужбовцям військової служби за контрактом із числа громадян України, які під час проходження військової служби були визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоров'я за наслідками захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв),одержаних під час виконання обов'язків військової служби,що призвело до встановлення їм інвалідності, часткової втрати працездатності без установлення інвалідності (крім розумових, сенсорних, психологічних вад, розладів психіки, поведінки та інших захворювань, визначених Міністерством оборони України та іншими центральними органами виконавчої влади, які на підставі закону здійснюють керівництво військовими формуваннями), за їх зверненням може бути продовжено військову службу до закінчення строку контракту з можливістю укладення нового контракту, але не більше ніж до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

    Перелік посад,що можуть бути заміщені військовослужбовцями, яких визнали військово-лікарськими комі сіями непридатними до військової служби,затверджено наказом Міністерства оборони України від 14.08.2018р. № 410, з ареєстрованим у Мін'юсті України 06.09.2018 р. за №1017/32469.
    Згідно зі ст. 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист війсь ковослужбовців та членів їх сімей» грошове забезпечення військово службовця визначається залежно від посади, військового звання, тривалості, інтенсивності та умов військо вої служби, кваліфікації, наукового ступеня і вченого звання військовослужбовця.
   На сьогодні розміри грошового забезпечення військовослужбовців визначають відповідно до постанови №704 та Порядку виплатигрошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам, затвердженим наказом Міністерства оборони від 07.06.2018р. №260,зареєстрованим у Мін'юсті України 26.06.2018р. за№745/32197.

Джерело:   Грошове забезпечення військовослужбовців та окремі питання соціального захисту // Праця та зарплата. - 2020. - № 12. - С. 10.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар